Čia puding sa đumbirom

Ako imate problem sa radom creva, ovakav obrok je sjajna preporuka! Đumbir je poznat kao namirnica koja podstiče probavu, smanjuje naduvenost stomaka i ublažava grčeve. Sa druge strane, chia seme takođe povoljno utiče na rad creva, tako da sa đumbirom predstavlja sjajnu kombinaciju!

Đumbir ima dosta jak i pomalo ljutkast ukus, ako ga koristite u većim količinama. Nemojte preterivati u dodavanju đumbira za obroke koje dajete deci, ali ga svakako nemojte ni izostavljati pošto je jako delotvoran i koristan. Đumbir jako dobro utiče na probleme koje u organizmu kod dece pravi bakterija ešerihija koli, zato ga koristite što češće, ali u manjim količinama.  

Đumbir ima antibakterijska i antialergijska svojstva, ublažava bolove, smanjuje upale i koristan je za sprečavanje ili lečenje gripa i prehlada.

Kada kupujete đumbir, najbolje je birati onaj u svežem obliku, koji ćete izrendati i dodati jelima. Pri izboru, đumbir treba da bude čvrst na dodir, jer to onda znači da je svež.

POTREBNO, za čia puding sa đumbirom:

  • 1 cm svežeg đumbira
  • 1 šolja kokosovog mleka (može i neko dr po izboru)
  • 3 pune kašike čia semenki
  • 2 pune kašike ovsenih pahuljica
  • 3 kašike agava sirupa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • brusnica ili neko drugo voće (može i sveže i suvo voće)
  • orašasti plodovi, po želji

PRIPREMA:

U šerpicu stavite kokosovo mleko i agavu. Kada počne da se zagreva, dodajte ovsene pahuljice i izrendani đumbir i kuvajte 3-4 min. Sklonite sa vatre, pa ubacite čia seme i cimet i sve lepo izmešajte. Kada se ohladi, stavite u frižider da prenoći. Sutradan, pri serviranju, dodajte voće i orašaste plodove po želji.

PRIJATNO!

 

 

2 Comments

Оставите одговор на Lidija Cancel

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*