Čips sa čia semenom, od prosenog i heljdinog brašna

Mojim istraživanjima i kombinacijama na temu zdravog čipsa nema kraja. Zaključak je da je kombinacija bezbroj, a svaki ukus je posebno dobar za sebe. Ovo je verzija sa semenkama suncokreta i čie, uz miks prosenog i heljdinog brašna i uz dodatak belog luka i origana. Zaključak: da poližeš prste!

POTREBNO:

  • 40 gr sirovog suncokreta 
  • 20 gr čia semenki
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 125 ml provrele vode
  • 35 gr prosenog brašna
  • 35 gr heljdinog brašna
  • beli luk u granulama, origano – po ukusu
  • so – za posipanje

PRIPREMA:

Rernu uljučite na 180 stepeni.

Stavite vodu da provri.

Sipajte u činiju suncokret, čia seme, obe vrste brašna, začine i maslinovo ulje. Sve izmešajte, pa dodajte i provrelu vodu. Promešajte da se sve izjednači.

U pleh stavite papir za pečenje. Prebacite smesu na pleh, pa preko stavite još jedan papir i rukama rastanjite što više možete. Otprilike masa treba da prekrije celu površinu pleha.

Skinite gornji papir, pa posolite celu površinu koju ste rastanjili.

Pecite 5 min na 180, pa smanjite na 160 i pecite još 15 min. Pratite da ne pregori, pošto je svačija rerna drugačija.

Izvadite čips iz rerne, prohladite, pa izlomite pre služenja.

Na slici je serviran uz domaću paštetu od skuše. Kombinacija je savršena!

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*