Čips sa speltom

Čips sa speltom

Kukuruzno, raženo, kamut ili speltino brašno. Birajte šta vam prija. Isto važi i za začine koje možete dodavati (beli luk, ruzmarin, kurkuma, paprika, bosiljak, origano…). Ovo je verzija sa speltom, takođe je hrskava i jako ukusna! Oni koji jure nizak glikemijski indeks, neka izbegavaju pripremu sa kukuruznim brašnom.

POTREBNO:

  • 70 gr speltinog brašna
  • 15 gr susama
  • 15 gr lanenih semenki
  • 30 gr suncokreta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 125 gr provrele vode

PRIPREMA:

Rernu uključite na 175 stepeni.

Pomešajte semenke i brašno, pa dodajte ostale sastojke. Smesu stavite na papir za pečenje, pa preko stavite još jedan papir i rukama rastanjite što više možete. Trebalo bi da smesa lepo pokrije čitav pleh (pleh od rerne).

Skinite gornji papir, poslolite po želji i pecite oko 20 min.

Ostavite da se ohladi, pa izlomite čips na nepravilne oblike.

Služite uz sveže povrće ili neki lep namaz.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*