Čips sa speltom

Kukuruzno, raženo, kamut ili speltino brašno. Birajte šta vam prija. Isto važi i za začine koje možete dodavati (beli luk, ruzmarin, kurkuma, paprika, bosiljak, origano…). Ovo je verzija sa speltom, takođe je hrskava i jako ukusna! Oni koji jure nizak glikemijski indeks, neka izbegavaju pripremu sa kukuruznim brašnom.

POTREBNO:

  • 70 gr speltinog brašna
  • 15 gr susama
  • 15 gr lanenih semenki
  • 30 gr suncokreta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 125 gr provrele vode

PRIPREMA:

Rernu uključite na 175 stepeni.

Pomešajte semenke i brašno, pa dodajte ostale sastojke. Smesu stavite na papir za pečenje, pa preko stavite još jedan papir i rukama rastanjite što više možete. Trebalo bi da smesa lepo pokrije čitav pleh (pleh od rerne).

Skinite gornji papir, poslolite po želji i pecite oko 20 min.

Ostavite da se ohladi, pa izlomite čips na nepravilne oblike.

Služite uz sveže povrće ili neki lep namaz.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*