Čoko puding, bez kuvanja i bez šećera

Doručak, koji se priprema zapravo veče ranije! Svi sastojci se “smućkaju” i ostave u frižideru preko noći! Ujutru dodajte voće po želji i uživate u kremastom ukusu, koji možete modifikovati u skladu sa onim što zapravo najviše volite da jedete.

POTREBNO:

  • 3 pune kašike ovsenih pahuljica 
  • 1 puna kašika chia semenki
  • 1 puna kašika kakaoa
  • 1 šolja kokosovog ili bademovog mleka (može i neko drugo po želji)
  • 2 kašike agava sirupa ili meda ili javorovog sirupa
  • 1/2 kašike cimeta – opciono
  • 1 kašičica rogača – opciono
  • 1 kašika kokosovog ulja – opciono
  • voće – po ukusu (sutradan kao dodatak pri serviranju)

PRIPREMA:

Pomešajte ovsene pahuljice, čiju, kakao, cimet i rogač. Dodajte mleko, kokosovo ulje i agavu, pa sve lepo izmešajte.

Najbolje da sve stavite u staklen teglu, poklopite i tako ostavite u frižideru preko noći.

Ujutru, pre služenja,  dodajte voće i orašaste plodove po želji.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*