Čorba od šampinjona

Čorbice su idealne za „prikrivanje“ svega što dete ne voli i neće da jede. Skuvate svo povrće, izblendirate, lepo servirajte i problem rešen! Sve će biti pojedeno, a da klinci zapravo i ne znaju šta su pojeli 🙂 Pored šampinjona, tajni satojak ove čorbice je list celera!

Evo zanimljivosti o ovom povrću (detalji iz knjige VESELI ZALOGAJI):

  • ŠAMPINJONI su veoma bogati vitaminom C (imaju više vitamin C od zelene salate), magnezijumom I kalcijumom. Takođe, veoma zu blagotvorni za imuni sistem.
  • TREBA ZNATI: šampinjone u frižideru ne treba držati duže od 3-4 dana, posebno ne ispod plastične folije (kako se najčešće pakuju za prodaju), jer se tako brzo ovlaže I raspadnu.
  • Pre upotrebe, šampinjone držite 15 min na suncu, na taj način će „primiti“ vitamin D, koji ćete vi zatim uneti u svoj organizam

Čorbica od šampinjona, POTREBNO:

  • 10 većih ili 15 manjih šampinjona 3d-ricevita-natural-mal
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 koren peršuna
  • 1 manja šargarepa
  • 1 krompir
  • pirinčano mleko
  • komad celera
  • list celera
  • so, biber

PRIPREMA:

Na ulju propržite crni luk i šampinjone. U šerpi skuvajte krompir, koren i list celera, peršun, šargarepu i krompir. Povrće kuvajte 30 min, pa mu dodajte propržene šampinjone i sve ispasirajte u blenderu ili štapnim mikserom. Dodajte so i biber, šolju pirinčanog mleka i pustite da sve zajedno provri. Po želji, pri serviranju dodajte pavlaku.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.