Čorba sa kelerabom

Keleraba je povrće prepuno gvožđa i vitamina C i zato je posebno preporučljiva za konzumiranje tokom zime. Možete je jesti svežu, kao deo salata, a može biti i sastavni deo čorbica. Ovu ukusnu čorbu ćete pripremiti za malo više od pola sata, a po želji je možete obogatiti i još nekim povrćem, pored ovoga koje sam ja stavila.

Uz kelerabu, paškanat i krompir, možete dodato i npr celer i tikvicu.

POTREBNO:

  • 2 kelerabe
  • 1 paškanat
  • 2 srednja krompira
  • 1 l bujona ili vode
  • 2 kašike pavlake
  • so, muskatni orah, biber – po ukusu

PRIPREMA:

Oljuštite povrće i kuvajte ga u bujonu (ili vodi) oko 30 min  – dok sve lepo ne omekša. Sklonite sa vatre, malo prohladite, dodajte začine, pa umutite štapnim mikserom da dobijete kompaktnu kremastu smesu. Pre serviranja, dodajte pavlaku.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*