Čorba sa kelerabom

Čorba sa kelerabom

Keleraba je povrće prepuno gvožđa i vitamina C i zato je posebno preporučljiva za konzumiranje tokom zime. Možete je jesti svežu, kao deo salata, a može biti i sastavni deo čorbica. Ovu ukusnu čorbu ćete pripremiti za malo više od pola sata, a po želji je možete obogatiti i još nekim povrćem, pored ovoga koje sam ja stavila.

Uz kelerabu, paškanat i krompir, možete dodato i npr celer i tikvicu.

POTREBNO:

  • 2 kelerabe
  • 1 paškanat
  • 2 srednja krompira
  • 1 l bujona ili vode
  • 2 kašike pavlake
  • so, muskatni orah, biber – po ukusu

PRIPREMA:

Oljuštite povrće i kuvajte ga u bujonu (ili vodi) oko 30 min  – dok sve lepo ne omekša. Sklonite sa vatre, malo prohladite, dodajte začine, pa umutite štapnim mikserom da dobijete kompaktnu kremastu smesu. Pre serviranja, dodajte pavlaku.

PRIJATNO!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*