Čorbica sa zeljem i prosom

Kada smo vikendom kod kuće, obično planiram da deci pre spavanja dam jedan deo ručka, a posle spavanja drugi. I obično je taj prvi deo neka čorbica. U ovom slučaju u čorbicu sam dodala i proso, kako bi bila što sitija i držala ih da spavaju bar 2 sata 🙂

Dakle, možete praviti i varijantu bez prosa, kako više volite.

POTREBNO:

  • 2 bataka (može i belo meso)
  • 1 glavica crnog luka 
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • komad celera
  • 3-4 lista zelja
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 jaje
  • suvi začini
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike prosa

PRIPREMA:

U šerpu staviti ulje i sitno iseckane obe vrste luka. Dodati iseckanu šargarepu i celer. Dinstati povrće 5-10 min, pa dodati iseckano meso 2 bataka. Dodati suve začine i dinstati dok sve ne omekša. Umešati brašno, pa naliti sa 1.5-2l vode i pustiti da provri. Ubaciti oprano i iskidano lišće zelja i 2 kašike prosa, pa sve kuvati još nekih 15 min. Pred kraj ubaciti so i biber po ukusu. Kada isključite ringlu, u čorbu umešajte jedno jaje, predhotno blago razmućeno viljuškom.

Ukoliko pravite verziju bez prosa, onda kuvajte samo 5 min od ubacivanja zelja.

Pri služenju, možete dodati i pavlaku.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*