Domaća pileća pašteta

Domaće paštete su nešto što možete praviti jako brzo, miksujući ono što trenutno imate kod kuće. Iskoristite pametno meso koje vam je ostalo od kuvanja supe ili ostatke ribe od ručka. Igrajte se različitim začinima i hladno cedjenim uljima i dobićete fantastične ukuse, spremne za konzumiranje odmah nakon pripreme.

Za samu pripremu vam ne treba više od 5 min, ukoliko imate meso / ribu i jedno do dva tvrdo kuvana jaja.

Paštetu često obogatim mlevenim lanenim semenkama ili preprženim susamom, a ulja koja se prave od ovih semenki takodje mogu biti super dodatak zdravim namazima.

So i biber su nekako obavezni, a sve ostalo od začina neka bude izbor onoga što volite.

POTREBNO:

  • 2 pileća bataka – skuvana i očišćena od kostiju i kožice
  • 2 kuvana jaja 
  • 2-3 kašike lanenog ulja (može i maslinovo, susamovo, bundevino…)
  • 1 puna kašika susama (predhodno ga malo propržite na suvom tiganju, pazeći da ne pregori)
  • 1 čen belog luka – opciono
  • 2 pune kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice peršuna (može i sve i suvi peršun)

PRIPREMA:

Sve sastojke stavite u činiju i štapnim mikserom mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Čuvajte u frižideru. Može da stoji u teglici do 2 dana.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*