Domaći sladoled

Moja Lana je jako probirljva za neke stvari. Ali, ovom sladoledu je dala baš dobru ocenu. Dok smo ga slikali, vikala je: “Požuriiii, istopiće se…”.

Slika nije savršena, ali ukus jeste. Samo 2 sastojka za mljac ukus. A, ovaj dodatak preko, to je tek poseban trik, na koji će svi pasti u nesvest.

Već sam vam više puta pisala da u zamrzivaču uvek imate iseckanu zamrznutu bananu. Za sladoled otprilike ide 1 banana po osobi.

Stavite u blender 2-3-4 zamrznute banane i po banani ide otprilike 4-5 kašika konzenzovanog mleka. Pošto je ovo mleko slatko (ja sam koristila Noynoy kondenzovano mleko), nikakav dodatni zaslađivač vam ne treba.

Mutite sve dok se lepo ne ujednači i sladoled je spreman.

Po vrhu su karamelizovani bademi. U šerpicu ili tiganj stavite 3-4 kašike kokosovog šećera (ili nekog drugog), pa kada se šećer otopi, dodajte seckane bademe. Promešajte da se ujednači i sklonite sa vatre da se prohladi. Dobićete neodoljivi krckavi #finaltouch na ovom super sladoledu.

Koga zanima, kornete smo pronašli u Merkatoru.

Uživajte!

PS mi ovaj saldoled jedemo odmah, čim s eumuti, ne ledimo ga dodatno. Ovako je najkremastiji i nama najlepši.

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*