Gde god nađeš zgodno mesto, rukolu ubaci

Kod mene je baš tako kao u naslovu ovog posta, mesto za rukolu pronalazim skoro svuda. Obožavam je! Mogu da je jedem kao salatu uz cherry i fetu, ali i kao dodatak raznim namazima ili jednostavno uz sendvič, kada preko namaza samo stavim nekoliko listića ovog povrća. Šta znate o rukoli?

Rukola je bogata vitaminima A, C i K, folnom kiselinom, kalcijumom, cinkom, magnezijumom i gvožđem. Rukola je odličan čistač organizma i antioksidant.  

Rukolu možete, pored salata, stavljati i u pite, kao dodatak krompir salati, rižotu ili pastama. Ja je obožavam i na pizzi!

A, kako da napravite namaz sa rukolom pročitajte OVDE.

Ukoliko poželite da napravite i brzu i ukusnu proju, kao na slici, recept je OVDE.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*