Hleb sa maslinama, speltom i ovsenim pahuljicama

Zanimljiva kombinacija sastojaka za ukusan i zdrav hleb. Pored maslina (mogu i crne i zelene), možete dodati i semenke i npr chia seme, a posebno zanimljiv ukus hleb ima zbog limuna. Iako je blago slan, kod nas u kući se jede i uz slatke namaze 🙂

POTREBNO:

  • 1.5 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 šolja speltinog brašna 
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 jaja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 10 maslina – isecknih

PRIPREMA:

 

Uključitet rernu na 180 stepeni.

U seckalicu stavite ovsene pahuljice i usitnite ih što više.

Dodajte ostale sastojke i sve lepo izmešajte. Prespite smesu u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite oko 35-40 min. Kada izvadite hleb iz rerne, ostavite ga u kalupu još 5 min, pa ga zatim izvadite na rešetku da se lepo ohladi.

Čuvajte hleb u papirnoj kesi.

PRIJATNO!

 

 

2 Comments

Оставите одговор на Marija Cancel

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*