Hleb sa semenkama i začinima

Sedimo na poslu, upada kolega i pita: “jel imate nešto za klopu”, ja kažem: “samo hleb”. On pravi kiseo izraz, ali ipak uzima i nakon što proba razrogačenih očiju kaže: “pa ovo nije hleb, ovo je slani kolač” 🙂 Gde ćete bolji opis i preporuku 🙂 Još kada dodate neki zrav namaz, sve će da pršti od vitamina!

Količine badema, oraha ili lešnika, možete sami dozirati i stviti više onoga što volite.

POTREBNO:

  • 3 jaja
  • 1/2 šolje sirove golice
  • 1/2 šolje sirovog suncokreta
  • 1/2 šolje badema ili oraha (može i mix) 
  • 1/4 šolje lešnika
  • 1/4 šolje susama
  • 1/4 šolje mlevenog lana
  • 35 ml maslinovog ulja
  • 120 ml provrele vode
  • 1/3 kašičice ruzmarina
  • 1/3 kašičice bosiljka
  • 1/3 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • (možete kombinovati i origano ili neko drugi začin koji volite)

PRIPREMA:

Uključite rernu na 190 stepeni.

U seckalicu stavite: golicu, suncokret, lan, susam, badem i lešnik, pa mutite dok se sve lepo ne usitni. Prespite u činiju, pa dodajte začine, maslinovo ulje, provrelu vodu i na kraju umešajte jaja.

U kalup stavite papir za pečenje, pa razlijte smesu. Pecite oko 20 min na 190, pa smanjite na 160 i pecite još 30 min.

Pečeni hleb izvadite na rešetku da se ohladi. Čuvajte u papirnoj kesi. Može da stoji 2-3 dana, podjednako je ukusan.

PRIJATNO!

 

6 Comments

Оставите одговор на Jelena Nikolić Cancel

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*