Kolač sa jabukom i cimetom

Kolač sa jabukom i cimetom

Često za doručak volim da napravim nešto ovog tipa. Jeste kolač, ali ne previše sladak, a sadrži sasvim dovoljno hranljivih sastojaka da nas održi sitima do prve užine. Zaslađen je sa malo agave, tu su neizostavni orašasti plodovi, a kako bi sve podsećalo na jesen, dodala sam jabuku i cimet.

U receptu sam kombinovala grčki i običan jogurt, a vi možete staviti koji imate kod kuće. Super zamena može biti i npr kokosovo mleko (ono gusto, iz konzerve).

I ovaj kolač je bez praška za pecivo i drugih dodataka tog tipa. Možete ih dodati, ali ja ih izbegavam.

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 1 grčki jogurt (150 gr) 
  • 1/2 šolje od 250 gr običnog jogurta
  • 2/3 šolje badema ili lešnika (može i mix)
  • 2/3 šolje ovsenih pahuljica
  • 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 3-4 kašike agava sirupa
  • 4 kašike speltinog brašna (može i neko dr, po izboru)
  • 1 jabuka
  • 1/2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Uključitet rernu na 180 stepeni.

U seckalicu stavite ovsene pahuljice, badem i lešnik, pa sve usitnite. Pomešajte ove sastojke sa brašnom i cimetom.

U činiji viljuškom umutite jaja, pa dodajte kokosovo ulje, agavu i jogurt.

Jabuku oljuštite, pa izrendajte ili isecite na kockice.

U smesu sa jajima dodajte suve sastojke, pa na kraju umešajte i jabuku. Sve lepo izmešajte i razlijte u kalup / pleh u kome je papir za pečenje.

Pecite oko 20 min.

Kolač ostavite da se malo prohladi pre služenja. Najleši je kada je topao!

PRIJATNO!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*