Linolada bez šećera

Da li ste od onih koju su uvek jeli samo belo iz krema? Ako je odgovor potvrdan, ovaj namaz će vas oduševiti. Pravi se jako brzo, nema potrebe da se ništa potapa u vodu pre pripreme i za upotrebu je spreman odmah. Najidealnija je kombinacija indisjkog oraha, sirovog suncokreta i pečenog lešnika.

Po želji, možete dodati i vanilu, cimet ili muskatni orah. Ali i bez svega toga, ukus je fantastičan.

Ja sam celu priču zasladila agavom, a vi to možete uraditi i sa medom ili javorovim sirupom. Ukoliko preferirare steviju, može i tako.

POTREBNO:

  • 1 šolja sirovog indisjkog oraha 
  • 2/3 šolje sirovog suncokreta
  • 2/3 šolje pečenog lešnika
  • 3-4 kašike agava sirupa
  • 4-5 kašika vode (možda i malo više po potrebi, ako želite da dobijete ređu smesu)

PRIPREMA:

U seckalicu stavite indisjki orah, lešnik i suncokret i mutite dok smesa ne počne da se lepi po zidovima. Dodajte agavu i vodu i nastavite sa mućenjem.

Što duže mutite, masa će biti kompatnija, a tekstura više glatka. Ukoliko volite da osetite komadiće orašastih plodova, ne morate previše sve sitniti i mutiti.

Ako sve ne pojedete odmah, čuvajte namaz u zatvorenoj teglici u frižideru.

PRIJATNO!

 

4 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*