Loptice od palente i susama

Pikantno posluženje ili ukusan doručak? Ove loptice možemo svrstati u obe kategorije, a kojoj će pripadati više zavisi od dodataka koje ubacite. Loptice sa slike su sa belim lukom, parmezanom i susamom.

Sam ukus palente je prilično neutralan, tako da se možete igrati sa ukusima koliko želite. Dodajte peršun ili sir, uvaljajte loptice u seckane lešnike ili badem. Urolajte ih u proprženu slaninu ili dodajte sitno seckane masline, pre prženja. Kombinacijama nema kraja, a vaše loptice od palente svaki put mogu biti drugačije. Posebno su dekorativne na tanjiru kada pripremate neku zabavu, pa se mogu umešati u kanapee ili uz neko drugo meze!

POTREBNO:

  • 1/2 l vode
  • 100 gr palente
  • so po ukusu
  • 1 čen belog luka (opciono)
  • puter za prženje
  • susam za posipanje
  • 1 kašika parezana (opciono)

PRIPREMA:

Palentu pripremite po uputstvu (stavite vodu da provri, pa sipajte palentu i konstantno mešajte naredna 2-3 min dok se palenta ne skuva).

Posolite po ukusu, pa ostavite da se malo prohladi. Dodajte sitno iseckan beli luk i parmezan, sve lepo izmešajte da se ujednači, pa pravite loptice, uvaljajte u susam i pecite na zagrejanom puteru dok ne porumeni sa obe strane.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*