Mafin sa šargarepom

Lepo poslužen obrok uvek će motivisati dete da ga pojede, čak i ako sastojci nisu ono čega bi se klinci “na prvu loptu” uhvatili. Kompletna užina (mafin + mleko), servirana na ovaj način, verujte da će dati rezultat! Probajte, pa javite 🙂

Brašno birajte po želji, a umesto šargarepe, ove mafine možete praviti i od bundeve ili jabuke. Takođe, u testo možete dodati i mlevene ili sitno seckane orašaste plodove.

POTREBNO:

  • 170 gr raženog brašna
  • 1/2 praška za pecivo 
  • prstohvat soli
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 100 – 150 gr rendane šargarepe
  • 100 gr jogurta
  • 1 jaje
  • 80-100 gr meda
  • malo cimeta
  • sok 1/2 limuna i kašičica meda – opciono za preliv

PRIPREMA:

Na malo kokosovog ulja propržite šargarepu da omekša, dodajte cimet i kašičicu meda i pržite dok ne dobijete kompaktnu masu (gnjecavu i mekanu).

Prohladite smesu.

Rernu uključite na 180 stepeni.

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte smesu sa šargarepom, otopljeno kokosovo ulje, preostali med, jogurt i jaje. Sve lepo izmešajte. Sipajte u kalupe za mafine i pecite oko 20 min.

Pomešajte med i sok limuna i premažite mafine čim ih izvadite iz rerne.

Prohladite ih pre služenja.

PRIJATNO!

 

 

4 Comments

Оставите одговор на Katarina Cancel

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*