Mango mus

Ceo slatkiš sam pravila u veganskom fazonu, pošto sam našla vegansku verziju maskarponea. Ukus je tako light i osvežavajući, da sam sigurna da će svakom prijati na visokim temperaturama.
Kada birate mango, vodite računa da bude blago mekan i da ima nijanse žućkaste boje. Onda je jako zladak i zreo baš koliko treba.

Ja sam na dno stavila keks, vi možete i granolu. Bilo bi najbolje da se napravi uveče, za sutradan, kako bi se keks natopio i omekšao. Mada, ako stavljate granolu, super je i da ostane pomalo hrskava. U tom slučaju je dovoljno da se slatkiš rashladi 2-3 sata.

Ova količina je za 2 srednje teglice ili 4 manje.

POTREBNO:

  • 7-8 keksića po izboru

BELI SLOJ:

  • 250 gr veganskog (ili klasičnog) maskarponea
  • 2-3 kašike gustog dela iz kokosovog mleka
  • 2-4 kašike agave (po ukusu)
  • 1 kašika sirupa od vanile (opciono)

ŽUTI SLOJ:

  • 1 veći mango (komadić ostavite za dekoraciju, nemojte sve mutiti)
  • 3 kašike kokosovog ulja (otopljenog)
  • 2-3 kašike agave (po ukusu)

    Umutite prvo sve sastojke za beli sloj. U teglice stavite keks ili granolu, pa beli sloj. Stavite u frižider na 15-20 minjta da se malo stegne. Umutitet sve sastojke za žuti sloj, pa razlijte preko belog. Vratite u frižider da se rahladi. Pre serviranja, pospite kockicama svežeg manga i dodajte malo granole.Jedva čekam vaše utiske!Meni je ovo pravi ukus leta.

    UŽIVAJTE!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*