Medeno srce

Poznati slatkiš u sirovoj i zdravoj verziji, koji ukusom jako podseća na originalno medeno srce. Čokoladu sam takođe sama pravila, a vi možete iskoristiti i klasičnu crnu čokoladu, ako nemate sve sastojke da je sami pravite.

KAJSIJA SLOJ:

  • 100 gr suvih kasija
  • 5 sirovih urmi
  • 1 kašika otopljenog kokosovog ulja

OSNOVNI SLOJ:

  • 200 gr sirovog badema,
  • 30 sirovih urmi,
  • 50 gr sirovog kakaoa,
  • 1 kašičica začina za medenjake (ukoliko ne nađete, stavite samo muskatni orah i ako imate malo karanfilića),
  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja

ČOKOLADA:

  • 35 gr kakao putera,
  • 25 gr kokosovog ulja,
  • 40 gr kakaoa,
  • 40 gr agavePRIPREMA:

    Kajsije iseckajte i prelijte ih vodom. Neka odstoje 15 minuta. Nakon što odstoje, iscedite ih, pa umutite sa urmama i kokosovim uljem. U seckalici ili blenderu prvo usitnite badem. Dodajte urme, začin, kakao i kokosovo ulje, pa mutite sve zajedno da se smesa ujednači. Oblikujte srca, malo udubite da u sredinu stavite nadev od kajsije, pa stavite u frižider da se malo stegne. Otopite sve sastojke za čokoladu, uvaljajte srca i vratite u frižider da se lepo čokolada stegne. To je sve. Umesto kajsija možete koristiti i smokve ili suve šljive.

    PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*