Naćosi: zdravi i hrskavi

Naćosi: zdravi i hrskavi

Ovo je jedna od onih super grickalica, koje kada krenete da jedete, ne stajete. Ali, sa ovim naćosima, savest može da vam bude mirna. Svi sastojci su zdravi, a ukus zaista fenomenalan!

Gosti stižu, a vi skoro pa ništa da ih poslužite. Naćosi će vam rešiti “slani problem”. Ni malo zahtevne namirnice, a vreme pripreme kratko! I što je najvažnije, nema šta da ne uspe 🙂

POTREBNO:

  • 70 gr žutog kukuruznog brašna
  • 15 gr susama
  • 15 gr semenki lana
  • 30 gr semenki suncokreta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 125 ml provrele vode
  • so za posipanje
  • parmezan (opciono)

PRIPREMA:

Uključite rernu na 150 stepeni.

Stavite vodu da provri. Pomešajte brašno, susam, lan i suncokret, a zatim dodajte maslinovo ulje, pa sve lepo izmešajte. Dodajte vrelu vodu i nastavite sa mešanjem. Smesa će prvo biti ređa, pa će se malo zgusnuti, zato ostavite 5 min da odstoji.

Na radnu površinu razvucite papir za pečenje veličine pleha, pa stavite smesu na papir. Preko stavite još jedan papir, rastanjite prvo malo rukama, a zatim oklagijom, dok ne dobijete baš tanak sloj. Skinite gornji papir, pa pospite solju i po želji parmezanom (ja uglavnom ne stavljam parmezan, pošto su preukusni i bez toga). Pecite na 150 stepeni pola sata.

Kada pleh izvadite iz rerne, naćose ohladite, a zatim izlomite. Služite uz sos po želji. Kod nas je to najčešće ovaj sos, tj NAMAZ OD AVOKADA.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.