Namaz od narandžastog sočiva

Ovaj namaz možete praviti od bilo kog sočiva (crnog,braon, crvenog, narandžastog, zelenog…). Razlika je samo u dužini kuvanja sočiva. Braon i zeleno sočivo se kuvaju malo duže (oko 45 min), a ostale vrste oko 20 min. Svaku vrstu treba potopiti da odstoji u vodi pre kuvanja.

Začine koje sam koristila su mi bilo „pod rukom“ u tom trenutku. Možete dodavati i neke druge stvari, kao što su peršun, beli luk, mirođiju, bosiljak, senf…

Skuvano sočivo dobro ocedite, da vam se u teglici kasnije, prilikom stajanja, ne bi stvarala vodica. Čak i ako se stvori, samo je prospite ili izmešajte namaz da se smesa lepo ujednači pre serviranja.

Ovaj namaz je super za palačinke, senviče, kanapee, uz proju, za punjenje različitih korpica. Ukusan je i postojan nekoliko dana.

POTREBNO:

  • 1 šolja sočiva – odstojalog u vodi nekoliko sati
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika susama
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 3-4 perca mladog luka – sitno iseckanog

PRIPREMA:

Sočivo isprati i skuvati (oko 20 min, ako je reč o narandžastom sočivu). Prohlađeno i oceđeno sočivo staviti u činiju, dodati ostale sastojke i sve umutiti štapnim mikserom. Čuvati u zatvorenoj teglici u frižidreu. Može da stoji 3-4 dana.

PRIJATNO!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*