Namaz sa leblebijom i paprikom

Domaći namaz sa leblebijom koji se priprema za 5 minuta. Namaz se sjano slaže i uz palačinke i uz wafle i uz tostitirani hleb. Idealan je kao doručak, a u teglici u frižideru se može čuvati nekoliko dana.

NAMAZ: 1 konzerva pasterizovane leblebije (400 gr), 2-3 pečene i očišćene paprike, 1 čen belog luka, dve kašike maslinovog ulja, malo peršuna i začini po izboru ( ja sam stavila suve začine sa kurkumom, biber i dimljenu slatku papriku). Sve umutite i poslužite kao namaz.

VAFLI: Umutite 2 belanceta sa 2 kašike nerafinisanog šećera. Ako jedete slatke vafle, dodajte još šećera. Ja sam stavila samo 2 kašike, zato što smo vafle klopali uz slani namaz. U posebnoj činiji umutite 2 žumanceta, 100 gr otopljenog putera, 150 ml mleka, 200 gr spelte (ili nekog drugog brašna), 1/2 praška za pecivo i 50 gr mlevenog badema. Spojite sa umućenim belancima i pecite u kalupu za vafle.

 

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*