Nemački kolač od sira

Odavno gledam ovu tradicionalnu nemačku poslasticu koja se zove #käsekuchen i nikako da naiđem na neki ok recept. Ali, mislim da sada imam pravu kombinaciju sastojaka, kao i razmeru.

Kolač je blago sladak u ovoj verziji koju vam ostavljam. Ako želite slađu varijantu, pojačajte količinu meda ili agave.

POTREBNO:
kora

  • 1 šolja od 250 ml brašna (ja sam stavila ovseno)
  • 125 gr omekšalog putera
  • 1 jaje
  • 1 kašika meda
  • prstohat soli

fil

  • 500 gr svežeg neslanog sira
  • 4 jajeta
  • 6 kašika agave (može i med)
  • 40 gr gustina (ili 1 kesica pudinga od vanile)
  • sok 1/2 limuna
  • 200 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Zamesite testo od svih sastojaka, uvijte u providnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
Pomešajte sir, agavu, gustin, sok limuna i jaja i dobro umutite mikserom. Posebno umutite slatku pavlaku, pa polako kašikom spojite obe smese.

Testo izvadite iz frižidera, razvucite za kalup veličine 28-30 cm, stavite u kalup, izdignite ivice testa u visini 2-3 cm i izbockajte ga viljuškom. Preko razlijte fil.

Pecite 1 sat na 180 stepeni (ako vam rerna nije previše jaka) ili na 170 ako je jaka (kao moja 🙂

Posle 1 sata, isključite rernu, otvorite vrata rerne i ostavite kolač i dalje u rerni da se lepo ohladi.

Kolač čuvajte u frižideru, ostaje svež nekoliko dana.

Nadam se da vam se ideja dopada!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*