Pileći burito

Napravite brz i zanimljiv obrok, koji će svi voleti. Trik za dobar burito je samo u začinima. Otkrivam vam cake za njami obrok.

Jedan veći pileći file, iseći na kockice. Dodati 1/2 kašičice kumina, 1/2 kašičice dimljene slatke paprike i 1 kašiku maslinovog ulja. Lepo izmešati i ostaviti oko 20-ak minuta.

U tiganjun na malo ulja izdinstati 1 veći crni luk, sitno iseckan. Kada luk postane staklast, dodati piletinu i pržiti sve zajedno, uz povremeno mešanje, oko 5 minuta.

Posle 5 minuta prženja, umešati 200 gr paradajz pelata u komadićima i 2 kašike začina za roštilj (ili meksičkog začina). Posoliti i pobiberiti po ukusu i umešati malo iseckanog svežeg peršuna.

Kada višak vode ispari, isključiti ringlu, pa umešati 1 šolju crvenog pasterizovanog pasulja. Tortilje zagrejati, premazati ih pavlakom i filovati pripremljenim nadevom. Ja sam stavila pavlaku, crveni luk, rukolu i meso. Služiti toplo.

 

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*