Piletina sa ananasom, paprikom i medom

Piletina sa ananasom, paprikom i medom

Volite slatkasta, zanimljiva i netipična jela? Ovo će vam se mnogo dopasti, a pravi se jako brzo. Umesto paprike, možete dodati i npr tikvicu ili potpuno izostaviti povrće. Za još malo pikantniju varijantu, sve možete praviti i sa kokosovim uljem. Poigrajte se ukusima i uživajte u veselim zalogajima!

Po pravilu, ovo jelo se pravi sa gustinom. Ja sam to izbegla i kotistila speltino brašno. Dobila sam takođe lepu teksturu, ne previše tečnu, baš onako kako i treba.

Koristila sma maslinovo ulje, mada mislim da bi i sa kokosovim bilo sjajno.

Sa sve kuvanjem pirinča, ručak je gotov za 20 min.

POTREBNO – za 4 osobe:

  • 2 pileća filea
  • 5 kolutova ananasa
  • 1/2 šolje soka ananasa (ili vode, ako ste koristili sveži ananas, a ne iz konzerve)
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 puna kašika speltinog brašna
  • 1 puna kašika meda
  • 1/2 kašičice karija
  • 1 kašika soja sos-a
  • so, po ukusu
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu

PRIPREMA:

Pileći file isecite na kockice, malo posolite, pa uvaljajte u speltino brašno (ja samo stavim kašiku brašna u činiju sa mesom i sve lepo izmešam). Zagrejte maslinovo ulje, pa ubecite meso i propržite 5-10 min.

Izvadite prženo meso, pa u isti tiganj stavite iseckan beli luk, iseckanu papriku, đumbir i isečen ananas. Sve pržite dok sok koji je pustilo voće i povrće ne ispari. Dodajte meso, med, kari i soja sos, nalijte sokom od ananasa i nastavite sa prženjem, uz povremeno mešanje.

Kada sok skoro ispari, jelo je gotovo.

Servirajte uz skuvani pirinač.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*