Piletina sa pečurkama i suvim šljivama

Piletina sa pečurkama i suvim šljivama

Brzo jelo, pomalo neobičnog ukusa, zbog suvih šljiva, ali toliko ukusno da ga i deca rado jedu, posebno ako ga servirate kao npr pandu sa slike. Prilog ovom jelu može biti: kinoa, kus-kus, proso, integralni ili beli pirinač ili bilo koja vrsta testenine. Da bi panda što više ličio na pandu, deci sam sve pri serviranju pomešala sa pirinčem.

POTREBNO:

1 veći pileći file

2 čena belog luka

2-3 šnite pančete – opciono

2 kašike maslinovog ulja

6-7 većih šampinjona ili 10-12 manjih

10-ak suvih šljiva

1 neutralna pavlaka (200 ml)  ili 2-3 kašike kisele pavlake

so, biber, peršun po ukusu

prilog po želji

PRIPREMA:

U tiganj stavite malo ulja, iseckanu pančetu i iseckani beli luk, pa pržite 3-4 min. Dodajte sitno isečeno meso, šljive i šampinjone. Sve dinstajte dok meso i šljive i pečurke lepo ne omekšaju. Pred kraj dodajte začine i ulijte pavlaku. Sve izmešajte i ostavite da krčka još 1-2 min.

Servirajte uz prilog po želji.

PRIJATNO!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*