Pita sa rukolom

Baby spanać, rukola, a može i zelje. Pošto ujutru obično žurim da sve stignem što pre, u pitu sam stavila svežu rukolu. Ako se odlučite za baby spanać, možete ga malo propržiti sa belim lukom i pančetom, pa ubaciti u testo. 

Brašno birajte po želji. Ja sam kombinovala heljdino i proseno.

POTREBNO:

  • 3 jaja 
  • 40-50 gr rukole
  • 200-300 gr belog sira (može i feta ili mrvljeni sremski sir)
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 ml jogurta ili mleka
  • 2 pune kašike heljdinog brašna
  • 2 pune kašike prosenog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • so po ukusu

PRIPREMA:

Uključitet rernu na 180 stepeni.

Varjačom (viljuskom) malo umutitet jaja, pa dodajte ulje i jogurt. Izgnječite sir i ubacite u smesu sa jajima. Dodajte brašno u koje ste umešači prašak za pecivo. Posolite po ukusu i na kraju umešajte opranu rukolu.

Sipajte u pleh, u kome je papir za pečenje i pecite oko 30 min.

Služite toplo uz jogurt.

PRIJATNO!

 

2 Comments

Оставите одговор на jelena Cancel

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*