Pita sa šampinjonima

Ukoliko volite pečurke, obožavaćete i ovu pitu. Igrajte sa sa brašnom koje volite i uvek imate opciju da dobijete drugačiji ukus. Pita sa slike je napravljena sa raženim i speltinim brašnom, a možete koristiti i obično belo, heljdino, proseno, kamut i sl…

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 300 gr šampinjona

    EPSON DSC picture
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1/5 šolje maslinovog ulja + 2 kašike za dinstanje pečuraka
  • 1.5 šolja jogurta
  • 1/2 šolje raženog brašna
  • 1/2 šolje speltinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • so, biber, suvi začini po ukusu

PRIPREMA:

Operite i sitno isecite šampinjone.

Iseckajte crni i beli luk, pa na malo ulja dinstajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte šampinjone i dinstajte još oko 10 min. Pred kraj dodajte začine, so i biber. Ostavite da se prohladi.

Uključitet rernu na 180 stepeni.

U činiju stavite jaja, pa ih malo razmutite viljuškom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim i brašno u koje ste sipali prašak za pecivo. Sve lepo izmešajte, pa dodajte smesu sa pečurkama. Po potrebi, dodajte još malo soli.

Smesu izlijte u pleh u kome je papir za pečenje ili rasporedite u kalupe za mafine.

Pecite oko 40 min.

Ukoliko koristite brašna od celog zrna, ostavite pitu da se lepo ohladi pre sečenja, jer će u suprotnom biti gnjecava.

PRIJATNO!

 

 

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*