Potaž od karfiola

Mmm, potaži! Definitivno moja omiljena vrsta čorbe! Ne biram, da li potaž od tikvice, brokolija, bundeve, celera, šargarepe ili paradajza. Toliko jednostavno, a toliko ukusno! Najbolja stvar kod potaža je što deca zapravo nemaju pojma šta jedu, a ukoliko čorbicu servirate primamljivo, nema šanse da je ne pojedu. Obično na karfiol ili brokoli od dece čujemo ono čuveno „bljak“, ali ovako pripremljen i serviran karfiol, smazace za čas! Javite utiske.

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 2 srednja krompira
  • bujon (može i voda)
  • šolja mleka
  • so, biber, muskatni orah

za dekoraciju: šargarepa, peršun, borovnica

PRIPREMA:
Karfiol i krompir naliti vodom i kuvati oko 30 min. Kada je povrće kuvano, procediti, pa ispasirati štapnim mikserom, da se dobije potpuno kompaktna smesa. Naliti jednu šolju bujona i jednu šolju mleka, pa vratiti na ringlu da sve provri. Dodati so, biber i muskatni orah, po ukusu.

 

PRIJATNO!!!

One Comment

  1. Pingback: Potaž od bundeve – Veseli zalogaji

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*