Prženi pirinač sa brusnicom i urmama

Malo drugačiji slatkiš, pomalo egzotičan, ali jako ukusan i naravno zdrav! Pošto sadrži urme, nema nikakvog dodatnog šećera, a sve je “začinjeno” kokosvim uljem, kokosovim mlekom, cimetom i vanilom.

Ovaj slatkiš se priprema za manje od pola sata, a može biti lepo posluženje i poslastica za neku svečaniju priliku, ali i kao svakodnevna užina.

Stvar je samo u tome kako je servirate.

Pored urmi i brusnice, u ovaj slatkiš možete umešati i smokve, suvo grožđe, aroniju, borovnicu… Pri serviranju, sve možete dodatno obogatiti mlevenim bademom, lešnikom ili orahom.

POTREBNO:

  • 1 šolja pirinča dugog zrna 
  • 10-12 sušenih urmi (mogu i sveže)
  • 2 kašike brusnice
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 2 šolje kokosovog mleka
  • cimet i vanila po ukusu
  • za dekoraciju: mleveni badem ili lešnik ili orah – opciono

PRIPREMA:

Na tiganju zagrejte kokosovo ulje, pa dodajte pirinač i malo ga propržite (oko 5 min). Ubacite seckane urme i brusnici, dodajte začine i sve mešajte još 3-4 min. Nalijte kokosovo mleko, pa krčkajte na tihoj vatri sve još 15-20 min, dok se pirinač lepo ne skuva.

Servirajte i pospite mlevenim orašastim plodovima.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*