Ptičice u gnezdu

Da li ste do sada eksperimentisali sa sirovom hranom? Ovo je jedan super lak i brz recept, za jelo koje svi vole, špagete!Ja sam kombinovala špagete sa spanaćem i sirovi sos od paradajza i suncokreta!

Koliko puta vam se dogodilo da ste toliko gladni da biste pojeli i nešto nacrtano? Srećom, postoje i rešenja u okviru kojih ručak možete pripremiti za 10 minuta. Zaista vam ne treba više od toga, sa sve ovim dekorisanjem za decu. Pa, da ne gubimo vreme!

POTREBNO:

  • 3 veća ili 4 srednja paradajza29
  • 1/2 veće ili 1 manja glavica crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • šaka sirovog suncokreta
  • so i peršun po ukusu
  • testenina po želji (ja sma koristila talatelje sa spanaćem) – ima ih u bilo kojoj zdravoj hrani
  • mozzarella sir ili feta sir, za serviranje (opciono)

PRIPREMA:

Testeninu stavite da se skuva.

Paradajz potopite u vruću vodu na 2-3 min, kako bi se lakše oljuštio. U blender ili seckalicu stavite suncokret i malo ga usitnite. Dodajte obe vrste luka, oljušteni paradajz i maslinovo ulje, pa nastavite da mutite. Na kraju, dodajte so i peršun po ukusu.

Naše gnezdo dekorisano je baby mozzarellom.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.