Sirovi preliv za špagete

Ukoliko dajete šansu zdravoj hrani i volite da eksperimentišete, uživaćete u ovom sirovom prelivu za špagete. Kombinujte sve sa nekom zdravom testeninom, npr špagetema od spelte i imaćete sjajan obrok! Osnova je suncokret, badem i mleveni lan.

Ukoliko deci ne smeta, dodajte u sve i čen – dva belog luka, kako biste obogatili ukus, a dobrodošli su i neki drugi začini koje volite.

POTERBNO:

  • 1 šaka sirovog suncokreta – potopite u vodu na 1h 
  • 1/2 šake badema
  • 1 kašika mlevenog lana
  • 2 pune kašike pavlake
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1-2 čena belog luka
  • malo vode – po potrebi

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju propržite sitno isečen beli luk, pa prohladite (možete ga ubaciti i u sirovom obliku). U seckalicu / blender stavite badem, pa usitnite, dodajte oceđene semenke suncokreta, pa mutite da se dobije kompaktna samlevena masa. Ubacite i sve ostale sastojke i nastavite sa mućenjem. Po potrebi dodajte malo vode, da smesa dobije malo tečniju strukturu, kao preliv.

Servirajte preko toplih skuvanih špageta. Po želji, pospite parmezanom.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*