Sladak hleb od crvenog pasulja

Da, hleb se može napraviti i od pasulja, bez trunke brašna. Ovo je slatka verzija sa urmama, a može se jesti samostalno ili uz različite slatkne namaze. Možete mu dodavati i suvo voće (u samo testo pre pečenja) i  tako dobiti još bogatiju varijantu. 

Ja sam ga pekla u klasičnom kalupu za hleb, a vi možete i u kalupima za mafine ili za kuglof.

POTREBNO:

  • 1 konzerva crvenog pasulja – 400 gr (ocediti tečnost) 
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje orašastih plodova po želji (ja sam stavila lešnik i badem)
  • 5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
  • 10 svežih urmi (očišćenih od koštice)
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • brusnica, suvo grožđe, godži, seckane kajsije – opciono
  • aroma vanile ili cimet – opciono

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje.

U seckalici usitnite orašaste plodove, pa dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve ne ujednači.

Sipajte smesu u kalup, preko stavite papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite sa papirom preko oko 30 min, pa sklonite papir i pecite još 10 min.

Izvadite iz rerne, pa posle 5 min izvadite hleb i iz kalupa i stavite na rešetku da se ohladi.

Servirajte uz namaz po želji, a jako je ukusan i ako se jede bez ičega.

PRIJATNO!

 

 

2 Comments

Оставите одговор на Lidija Cancel

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*