Slani keksići sa sirom i semenkama

Ovaj keks možete praviti od različitog brašna, ali birajte uvek neku zdraviju varijantu (heljda, spelta, raženo, kukuruzno…). Za manju decu, možete izbeći ubacivanje semenki ili ih pre dodavanja u testo dodatno usitnite. Ja sam od sira koristila fetu, a vi možete i neki drugi.

Ovaj keks može biti odlična užina, ali i doručak ili večera, uz neki dobar namaz.

POTREBNO:

  • 100 – 150 gr sira – izmrvljenog 
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika semenki lana
  • 1-2 kašike semenki suncokreta
  • so po ukusu
  • 250 gr speltinog brašna (može i mix, npr pola spelte – pola raženog ili kombinacija sa kukuruznim…)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 jaje

PRIPREMA:

Uključitet rernu na 180 stepeni.

Zamesite testo od svih sastojaka (biće čvršće, ali može lepo da se zamesi), pa oklagijom rastanjite na 4-5 mm debljine i modlama vadite keksiće. Možete ih samo iseći nožem u obliku štanglica.

Po želji, pospite susamom.

Pecite 15-20 min.

PRIJATNO!

 

 

4 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*