Sočivo

Pokušajte da ne pogledate prvo našu sliku, već nam dajte odgovor na pitanje:

Kako izgleda sočivo i kako biste ga spremili?

Verujem da su se mnogi zamislili, a ideju o tome kako ga spremati, zapravo i nemate.

Sočivo je prepuno proteina, zbog čega se smatra odličnom zamenom za meso. Ukoliko imate problem sa varenjem, sočivo je odlično rešenje. Ova žitarica veoma je bogata gvožđem, magnezijumom i fosforom, kao i vitaminima B1 i B9. Sočivo zovu i hranom za pametnice, pošto je idealano za one koji imaju velike intelektualne napore.

PRIPREMA

Pre kuvanja, sočivo isperite, pa potopite u vodu. Najbolje je da u vodi odstoji čitavu noć. Ukoliko pripremate braon-narandžasto sočivo, njega kuvajte oko 25 min, dok se zeleno sočivo kuva oko 45 min (na šolju sočiva, stavite tri šolje vode. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte još 25, odnosno 45 min).

SAVET 
Kombinujte sočivo sa hlebom ili pirinčem da biste bolje iskoristili sve korisne materije ove namirnice.

 

Comments are closed.