Tortilje (rolat) od tikvica

Tikvice, pripremljene na zanimljiv način, kao tortilje, koje možete i seći i u formi rolata. Mogu se jesti bez ikakvog nadeva ili sa nadevom po želji. U mojoj verziji, nadev je sremski sir. Ove divne balone morate odmah pojesti, u suprotnom će odleteti 🙂

POTREBNO:

  • 2 manje tikvice
  • 1 jaje
  • 1 puna kašika kukuruznog brašna
  • 1 čen belog luka
  • so i biber, po ukusu

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

Tikvice operite, izrendajte (zajedno sa korom, ukoliko je organske), pa posolite i ostavite da puste vodu (oko 10-15 min). Dobro ih iscedite od vode, dodajte jaje i sve ostale sastojke, pa sve dobro izmešajte. U okrugao pleh stavite papir (iskrojite samo da pokrije dno), pa prelijte masu sa tikvicama. Pecite 20 min.

Kada se „tortilja“ prohladi, stavite nadev po želji. Mogu se i skroz urolati, pa iseći kao rolat (kao na našoj slici).

Moj nadev je obično samo sremsi sir.

PRIJATNO!

Comments are closed.