Domaća pileća pašteta

Koliko vam se puta dogodilo da kuvate pileću supu i onda neki drugi – treći dan od kuvanja to kuvano meso iz supe, koje niko nije želeo da pojede, jednostavno bacite u kantu. Posle čitanja ovog recepta, steći ćete naviku da to meso iskoristite na najbolji mogući način. A, pašteta će nestati možda i pre supe 🙂

Lično, volim da pojedem kuvano meso iz supe, ali isključivo juneće ili eventualno batak. Belo meso uglavnom bude suvo i ne baš ukusno. Ali, od kada praktikujem pravljenje domaće pileće paštete, kuvanje supe u kojoj je i belo meso, sve je češće. Recept je jako jednostavan, pašteta je super ukusna, a odlično je i to što može stajati u frižideru nekoliko dana i sjajna je opcija i za doručak i za večeru. Takođe, možete je služiti i na kanapeima u nekim svečanijim prilikama.

Još jedna super stvar sa ovom paštetom je što možete kombinovati svašta, uz pileće belo meso i ukus će uvek biti dobar. Evo verzije sa ostacima iz moje supe 🙂

POTREBNO:

  • kuvano pileće belo meso iz supe (koliko imate, nema nekih preciznih mera)
  • 1 – 2 kuvane šargarepe
  • luk (koji se kuvao u supi, ako želite, ja sam stavila mali deo)
  • 1/4 glavice svežeg crvenog luka (može i više, po ukusu)
  • celer i koren peršuna (meni je i to ostalo iz supe, pa sam dodala jedan manji komad celera i jedan manji peršun)
  • 1 kuvano jaje
  • 2 kašike pavlake
  • 3-4-5 kašika supe (zavisi koju gustinu želite, možda bude potrebno i malo više ili manje)
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Sve sastojke stavite u blender ili sve možete izmutiti štapnim mikserom (meni je za ovo bolja varijanta štapni mikser).

Po želji, možete dodati i list peršuna, origano, bosiljak, beli luk… Mogućnosti su neograničene, jednostavno odaberite ukuse koje volite i uživajte u zdravom domaćem namazu! Čuvajte ga u fižideru najviše 3-4 dana.

Ja sam za dekoraciju koristila golicu, crveni kupus i šargarepu, i pre nego što sam recept napisala za blog, iz tanjira je sve nestalo. Srećom da sam slikala pre pisanja 🙂

PRIJATNO!

 

 

Comments are closed.