O nama

oblakNekada sam doručkovala u 12.30, sada u 07.00, čim otvorim oči! Nekada sam jela na ulici sva tri obroka, u trku i retko kada kuvano. Danas, svaki ručak mora da sadrži čorbicu i kuvam minimum 3 vrste jela u toku dana. Nekada sam spavala 6-8 sati u toku jednog dana, danas ne spavam skoro uopste (kao i većina mama sa dvoje male dece).

Nekada je “junk food” (posebno čokoladice i industrijski keks) bio obavezan u mojoj torbi, danas 1 kg sećera ne potrošim ni za godinu dana. Šta se to desilo samnom? Pa, desile su se dve princezice koje su mom životu dale jednu potpuno novu dimenziju! Beskrajna sreća, puno smeha, jos više briga i  mnogo umora. Ali, nista od toga ne bih menjala nikada i ni za šta!

Kuvanje je postalo moja opsesija od prvog dana kada je moje starije dete nakon 7 meseci iskljucivog dojenja trebalo nesto čvrsto i da pojede. Od čega početi, šta je zdravo, šta bebe vole, šta će je zasititi i konačno naterati da spava čitavu noć? Pitanja su se stalno ređala, a mi smo polako rasli i sticali lepe i zdrave navike u ishrani! Isti  princip primenila sam i kod drugog deteta.

Ali, tamo negde od druge godine, kada je moja starija ćerka ušla u kolektiv zvani vrtić i sve češće svesno slusala priče svojih vršnjaka na svakom koraku, krenule su i reči tipa: bljak, to ne volim, ovo nije lepo, neću to da jedem i sl…
E, pa drage mame, i svi ostali dragi gosti ovog bloga, udružimo se i nadmudrimo te male pametnice. Zdrava hrana servirana na zanimljiv način verujem da će privući pažnju naših izbirljivaca. Za sada, u mojoj kući se ovo pokazalo kao savršen recept, a nadam se da će tako biti i kod vas!

Trudim se da sva jela budu brza za pripremu, a njihov sadrzaj dostupan i pristupačan. 

 Uživajte!