Domaći puding od bundeve, bez šećera

Eh ta jesen… Bundeva, miris cimeta, kape i šalovi, šuštanje lišća… I nije tako loše 🙂 Kada na listu dodate i domaći puding od bundeve, jesen ćete još više voleti. Jako lako za pripremu, zdravo i pristupačno!

Super užina ili super dezert! Po želji, možete dodati i orašaste plodove ili neko suvo voće, ali i bez toga, ovaj puding je savršen!

POTREBNO (za jednu porciju):

  • 150 gr bundeve
  • 150 ml pirinčanog mleka (može i kravlje)
  • 1 kašika meda
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1 puna kašika kukuruznog brašna
  • malo ekstrata vanile

PRIPREMA:

Bundevu iseckajte na kockice, prelijte vodom i kuvajte 15 min. Prohlađenu bundevu, mleko, med i začine ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte kašiku kukuruznog brašna i još malo mutite, da masa bude glatka, bez grudvica. Smesu kuvajte na tihoj vatri dok ne provri, a zatim još 1 minut. Sve vreme kuvanja, obavezno mešajte puding, da ne zagori.

PRIJATNO!

Comments are closed.