Znate onaj “crunchy” ukus slatkih stvari, kao što su čokolade, musli i sl. Takvi slatkiši, pored toga što su ukusni, hrskavi, slatki i neodoljivi, mogu biti i zdravi! Napravite domaću granolu, koju ćete upotrebiti i za kuglice, uz još nekoliko dodataka!
Domaću granolu napravite OVAKO.
Preostali sastojci su: urme, orašasti plodovi i kokosovo ulje, a po želji možete dodati i kakao, kikiriki puter, rogač, vanilu i sl.
Kada pravite domaću granolu, slobodno napravite veću količinu, pošto u zatvorenoj tegli može da traje i mesec dana, a ujedno je možete jesti uz johurt ili mleko za doručak, užinu ili večeru, a možete je koristiti i za kolače ovog tipa.
POTREBNO:
- 1 1/2 šolja domaće granole
- 15 svežih urmi
- 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 1 šaka orašastih plodova (badem, lešnik, orah i sl)
PRIPREMA:
Granolu i orašaste plodove stavite u seckalicu i usitnite. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se ne ujednači. Pravite kuglice i malo ih rahladite u frižideru pre jela.
PRIJATNO!