Slana pita sa tikvicama i šargarepom

Brza pita, koju možete praviti u kalupima za mafine ili na klasičan način, u nekom plehu. Testo je slično proji, ali možete i sami kombinovati brašna koja volite i svaki put dobijati neki novi i drugačiji ukus. Moj današnji izbor je kamut brašno i žuto projino brašno.

Topla proja ili pita za doručak, ima li išta lepše? Ali, kada imate malu decu, to nije uvek izvodljivo, pošto su uglavnom gladni kako otvore oči 🙂 Ova pita može biti dobar izbor, pošto ne treba više od 30-35 min, sa sve pečenjem.

Ukus možete obogatiti, a doručak još pojačati, ukoliko u testo dodate i malo pančete. Ja sam se u ovoj varijanti zadržala na tikvicama, šargarepi i feta siru!

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 1 srednja tikvica – izrendana 
  • 2 srenje šargarepe – izrendane
  • 1/2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 i 1/2 šolje kamut brašna (možete zameniti i bilo kojim dr brašnom po želji, od pšeničnog belog do heljdinog)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 ml jogurta
  • 1/3 šolje ulja
  • 50 – 100 gr feta sira

PRIPREMA:

Uključite rernu na 190 stepeni.

Viljuškom umutite jaja, pa dodajte ulje, so, jogurt, sir, tikvicu i šargarepu. Sve lepo izmešajte, pa dodajte obe vrste brašna u kojima je pomešan i prašak za pecivo.

Punite kalup za mafine ili razlijte u pleh, gde ste predhodno stavili papir za pečenje.

Peći 25 – 30 min.

PRIJATNO!

 

Comments are closed.