Sočna juneća šnicla

Koliko puta vam se dogodilo da kupite divnu i svežu juntinu, a da se nakon pripreme ona pretvori u parče tvrdo kao kamen? Posle ovin neoliko saveta koji slede, vaše juneće šnicle će biti divne, mekane i sočne!

Prvo saveti oko čuvanja, ukoliko šnicle ne pripremate istog dana kada ste ih i kupili. Ne morate ih odmah zamrzavati, u frižideru mogu stajati i nekoliko dana, ali pod ovim uslovima:

  • čitav komad ili isečene šnicle potopite u ulje (maslinovo ili neko drugo)
  • meso možete prethodno i posoliti ili posuti suvim začinima
  • u ulje dodajte i nekoliko iseckanih čenova belog luka
  • posudu u kojij je meso potopljeno u ulje, zatvorite i stavite u frižider
  • NAPOMENA: Nije dovoljno samo meso nauljiti, već lepo potopiti u ulje

Na ovaj način možete marinirati i čuvati bilo koju vrstu mesa. Ulje će meso štititi od propadanja, a pred pečenje meso će biti sjajno marinirano.

A, sada o pečenju mesa. Bilo svežu ili mariniranu juneću šniclu pripremite na sledeći način:

  • dobro zagrejte ulje (ne treba da bude puno ulja, čisto da se podmaže tiganj, posebno ako pečete na teflonu)
  • šniclu sa jedne strane pospite brašnom, a zatim je stavite na vrelo ulje i to tako da strana sa brašnom bude gore
  • pecite 1-2 min, da se uhvati pokorica sa donje strane, a zatim nalijte vodu, smanjite vatru i poklopite tiganj
  • meso ovako dinstajte 60 – 90 min, u zavisnosti od debljine mesa
  • po potrebi, dolijte još malo vode
  • pred kraj, dodajte so i začine po želji
  • meso nema potrebe da se okreće tokom pečenja

PRIJATNO!!!

 

Comments are closed.