Da to postoji, bajadera bez šećera! Probajte da je servirate gostima, ali nemojte reći da nema šećer i da je zdrava (ljudi često imaju otpor prema ovavim kolačima). Pa kada se “navuku” otkrijte im šta su pojeli 🙂 Od tada će vam uvek tražiti ovaj ili slične kolače 🙂
Uživajte u slatkišima bez griže savesti. Kolač se pravi jako brzo, a sastojke možete prilagođavati prema sopstvenom ukusu. Umesto lešnika i badema, možete staviti i orahe, a i dobar deo ostalih sastojaka može biti zamenjen.
Ja sam koristila kokosovo mleko, tahini, agavu, kikiriki puter… Vi možete obično mleko, med ili nešto treće što volite.
Kolač se čuva u frižideru i može da stoji nekoliko dana.
POTREBNO:
beli sloj:
- 1 šolja badema
- 1/2 šolje lešnika
- 10 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 8 kašika agave
- 3 kašike kokosa
- 1 puna kašika tahinija
- 5-6 kašika kokosovog mleka
za premazivanje:
- 2 kašike kikiriki putera
čokoladni sloj:
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 5 kašika otopljenog kakao putera
- 5-7 kašika agave
- 2 pune kašike sirovog kakao praha
PRIPREMA:
Usitnite badem i lešnik što više, pa odajte ostale sastojke za beli sloj. Kada se lepo umuti stavite u kalup, pa u frižider na 15 min.
Premažite preko belog sloja kikiriki puter.
Otopite kakao puter i kokosovo ulje. Sklonite sa vatre, pa umešajte agavu i kakao prah. Lepo izmešajte, pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider da se rashladi.
PRIJATNO!