Bajadera bez šećera

Da to postoji, bajadera bez šećera! Probajte da je servirate gostima, ali nemojte reći da nema šećer i da je zdrava (ljudi često imaju otpor prema ovavim kolačima). Pa kada se “navuku” otkrijte im šta su pojeli 🙂 Od tada će vam uvek tražiti ovaj ili slične kolače 🙂

Uživajte u slatkišima  bez griže savesti. Kolač se pravi jako brzo, a sastojke možete prilagođavati prema sopstvenom ukusu. Umesto lešnika i badema, možete staviti i orahe, a i dobar deo ostalih sastojaka može biti zamenjen.

Ja sam koristila kokosovo mleko, tahini, agavu, kikiriki puter… Vi možete obično mleko, med ili nešto treće što volite.

Kolač se čuva u frižideru i može da stoji nekoliko dana.

POTREBNO:

beli sloj:

  • 1 šolja badema
  • 1/2 šolje lešnika
  • 10 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 8 kašika agave
  • 3 kašike kokosa
  • 1 puna kašika tahinija
  • 5-6 kašika kokosovog mleka

za premazivanje:

  • 2 kašike kikiriki putera

čokoladni sloj:

  • 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 5 kašika otopljenog kakao putera
  • 5-7 kašika agave
  • 2 pune kašike sirovog kakao praha

PRIPREMA:

Usitnite badem i lešnik što više, pa odajte ostale sastojke za beli sloj. Kada se lepo umuti stavite u kalup, pa u frižider na 15 min.

Premažite preko belog sloja kikiriki puter.

Otopite kakao puter i kokosovo ulje. Sklonite sa vatre, pa umešajte agavu i kakao prah. Lepo izmešajte, pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider da se rashladi.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*