Svi znamo koliko su bombone štetne za dečije zube! Ovo je super rešenje da svi budu zadovoljni! Čokoladne bombone, bez šećera i bilo kakvih štetnih sastojaka! Uživajte u pripremi sa vašim mališanom!
Uključite dete u spremanje ovog slatkiša, biće mu jako zabavno, a zajedno ćete pripremiti ukusan i zdrav dezert ili užinu!
U nastavku je priča o kokosovom ulju, sjajnoj namirnicoi koju često koristim za pripremu raznih slatkiša:
Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja koja se upotrebljavaju u ishrani. Kokosovo ulje je biljno ulje koje se dobija presovanjem unutrašnjosti kokosa, čime se čuvaju sva korisna svojstva ulja.
Kokosovo ulje je bele do bledo žute boje i ima karakterističan prijatan miris kokosa. Sadrži zdrav oblik zasićenih masti i stoga njegovo konzumiranje pomaže kod ubrzanja metabolizma.Telu omogućava da sagori više masti, dajući mu istovremeno više energije i veću izdržljivost. Sve ovo rezultira i gubljenjem viška kilograma i održavanjem zdrave i izbalansirane težine. Pedeset procenata zasićenih masti u kokosovom ulju sadrže laurinsku kiselinu koja je dominantna masna kiselina u majčinom mleku.
Kokosovo ulje moćno i efikasno deluje na kosu, lice i kožu.
Kokosovo ulje deluje kao efektivna krema za sve tipove kože, uključujući suvu i ispucalu kožu. Ulje usporava pojavu bora i opuštanje kože, kao i predvremeno starenje, a pomaže i u lečenju raznih vrsta kožnih bolesti (psorijaza, dermatit i egzem).
Kokosovo ulje je jedno od najboljih prirodnih nutritijenata za kosu. Pomaže zdravom rastu kose i regeneriše suvu i oštećenu kosu, omogućavajući pritom i bolju zaštitu i dajući poseban sjaj kosi
UPOTREBA U ISHRANI
Može se samostalno konzumirati: 1 supena kašika 1-2 puta dnevno ili kao dodatak jelima (deserti, krem, salate, filovi).
POTREBNO za banna bombone:
- 1-2 banane
- 3-4 kašike kikiriki putera
- 10 gr kakao putera
- 10 gr kokosovog ulja
- 10 gr kakaoa
- 2 kašike agava sirupa (opciono, da bi bilo slađe, ali i ne mora)
PRIPREMA:
Iseckajte banane na kolutove, pa spajajte po dva, tako što ćete između namazati kikiriki puter. Stavite “sendvičiće” u zamrzivač na 20 min.
Otopite kakao puter, koosovo ulje i agava sirup, pa dodajte kakao i sve lepo izmešajte da se masa ujednači.
Umačite sendviče od banana, da se lepo sa svih strana oblože čokoladom. Ređajte na papir za pečenje i stavite u frižider da se stegne (to traje nekoliko minuta).
PRIJATNO!