Banana bombone

Svi znamo koliko su bombone štetne za dečije zube! Ovo je super rešenje da svi budu zadovoljni! Čokoladne bombone, bez šećera i bilo kakvih štetnih sastojaka! Uživajte u pripremi sa vašim mališanom!

Uključite dete u spremanje ovog slatkiša, biće mu jako zabavno, a zajedno ćete pripremiti ukusan i zdrav dezert ili užinu!

U nastavku je priča o kokosovom ulju, sjajnoj namirnicoi koju često koristim za pripremu raznih slatkiša:

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja koja se upotrebljavaju u ishrani. Kokosovo ulje je biljno ulje koje se dobija presovanjem unutrašnjosti kokosa, čime se čuvaju sva korisna svojstva ulja.

Kokosovo ulje je bele do bledo žute boje i ima karakterističan prijatan miris kokosa. Sadrži zdrav oblik zasićenih masti i stoga njegovo konzumiranje pomaže kod ubrzanja metabolizma.Telu omogućava da sagori više masti, dajući mu istovremeno više energije i veću izdržljivost. Sve ovo rezultira i gubljenjem viška kilograma i održavanjem zdrave i izbalansirane težine. Pedeset procenata zasićenih masti u kokosovom ulju sadrže laurinsku kiselinu koja je dominantna masna kiselina u majčinom mleku.

Kokosovo ulje moćno i efikasno deluje na kosu, lice i kožu.

Kokosovo ulje deluje kao efektivna krema za sve tipove kože, uključujući suvu i ispucalu kožu. Ulje usporava pojavu bora i opuštanje kože, kao i predvremeno starenje, a pomaže i u lečenju raznih vrsta kožnih bolesti (psorijaza, dermatit i egzem).

Kokosovo ulje je jedno od najboljih prirodnih nutritijenata za kosu. Pomaže zdravom rastu kose i regeneriše suvu i oštećenu kosu, omogućavajući pritom i bolju zaštitu i dajući poseban sjaj kosi

UPOTREBA U ISHRANI

Može se samostalno konzumirati: 1 supena kašika 1-2 puta dnevno ili kao dodatak jelima (deserti, krem, salate, filovi).

POTREBNO za banna bombone:

  • 1-2 banane  
  • 3-4 kašike kikiriki putera
  • 10 gr kakao putera
  • 10 gr kokosovog ulja
  • 10 gr kakaoa
  • 2 kašike agava sirupa (opciono, da bi bilo slađe, ali i ne mora)

PRIPREMA:

Iseckajte banane na kolutove, pa spajajte po dva, tako što ćete između namazati kikiriki puter. Stavite “sendvičiće” u zamrzivač na 20 min.

Otopite kakao puter, koosovo ulje i agava sirup, pa dodajte kakao i sve lepo izmešajte da se masa ujednači.

Umačite sendviče od banana, da se lepo sa svih strana oblože čokoladom. Ređajte na papir za pečenje i stavite u frižider da se stegne (to traje nekoliko minuta).

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*