Bez brašna, bez šećera, sa čokoldaom, ali domaćom i zdravom! Napravite sjajan kolač, jednostavno i brzo! Može se jesti uz sladoled, još dok je topao, a super je i rashlađen u frižideru, kada mu možete dodati sezonsko voće po izboru, pri serviranju!
Što se tiče mogućih zamena u receptu, ja sam koristila badem, a vi možete orahe ili lešnik. Od zaslađivača uvek biram agavu, zato što je potpuno neutralnog ukusa i odlične teksture, pa u osnovi nikada ne menja recept. Vi možete staviti i med ili javorov sirup.
Čokolada koja je napravljena kao preliv je idealna upravo u sastavu koji ću navesti, mada ako nemate kakao puter, možete ga i izostaviti.
Pa da krenemo…
POTREBNO:
- 3 jaja
- 1 konzerva crvenog pasulja (400 gr)
- 1/2 šolje badema
- 7-10 kašika agave
- 6-7 kašika otopljenog kokosovog ulja
- 3 pune kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- preliv: 5 kašika otopljenog kakao putera, 5 kašika otopljenog kokosovog ulja, 1 puna kašika kakaoa, 5 kašika agava sirupa
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
U seckalici usitnite badem (ne mora da bude previše sitan, lepo je da se osete komadi). Pasulj isperite vodom, dobro ocedite, pa dodajte u seckalicu, zajedno sa svim preostalim sastojcima. Mutite dok se sve lepo ne ujednači.
U kalup stavite papir za pečenje, pa razlijte smesu.
Pecite oko 25-30 min.
Prohladite kolač i prelijte vrućom glazurom, koju ćete napraviti tako što ćete na tihoj vatri otopiti sve sastojke uz mešanje i preliti preko ispečene i prohlađene kore.
PRIJATNO!