Danas je vreme za učenje brojeva, a sve uz čips od celera i kupus 🙂 Čak i ako ne volite celer, ovo vam može biti super zabavna grickalica, pa čak i dodatak glavnom jelu. Šta će biti od ova dva, zavisi od debljine sečenja korena celera. Sve što vam je potrebno, pored celera, je malo jogurta, kukuruzno brašno, maslinovo ulje i so!
Obožavam ovakve stvari, brzo pripremajuće, a jako ukusne i zdrave! Onaj ko ne vidi šta pripremate, teško da će kasnije i pogoditi šta ste mu servirali. Kod mene su nagađanja išla od toga da je ovo meso i riba, do toga da su to lepinjice 🙂
Ukoliko želite da dobijte grickalicu sličnu čipsu, celer isecite što tanje. A, ako želite “mesnatiji” komad, koji će biti dodatak jelu, neka debljina celera bude 2-3 mm.
Ono u šta sam sigurna, je da ćete uzivati u ukusu, za koju god opciju da se odlučite!
POTREBNO:
- 1 ili pola korena celera
- jogurt – klasičan tečni
- krupna morska so
- nekoliko kašika kukuruznog brašna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
Rernu uključite na 150 stepeni.
Celer isecite na željenu debljinu. Pomešajte kukuruzno brašno sa malo morske soli. U drugu činiju sipajte jogurt. Isečeni celer umočite u kukuruzno brašno, pa u jogurt, pa opet u brašno i stavite na pleh, u kome je papir za pečenje.
Kada potrošite sav materijal, celer “isprskajte” maslinovim uljem (idealno ako ulje držite u onom raspršivaču. Ako nemate, uzmite četkicu za premazivanje, umočite je u šoljicu sa uljem, pa poprskajte svaki komad celera).
Pecite oko 20-ak min, dok ne porumeni. Onda okrenite svako parče, pa pecite još 5 min.
Ako jedete kao prilog, servirajte toplo. Ako ste pravili čips, ohladite celer pre serviranja.
PRIJATNO!