Chia puding

Ima li išta lepše od kremastih i slatkih stvari, koje su idealne za početak dana, odn kao doručak? Chia semenke smo uveliko prihvatili i zavoleli, a mogućnosti sa njima su neograničene. Ovaj chia puding udružio se sa bedemovim mlekom, malinama, ovsenim pahuljicama i medom, mmm…

Kao mali, skoro svi smo jeli onaj čuveni puding iz kesice, koji i dan danas kao takav postoji, u svim bojama i ukusima. Taj puding ja odavno ne jedem, a svojoj deci ga nisam nikada napravila. Zašto konzumirati prah iz kesice, kada sami možemo napraviti savršene ukuse, na potpuno prirodan način?! Chia semenke, kao i semenke lana su odlične za takve stvari. Važno je da ih potopimo noć pre konzumiranja, one puste želatin koji u sebi poseduju i u kombinaciji sa npr bademovim ili kokosovim mlekom ujutru dobijamo sjajan puding!

Uz tu bazu od mleka i chie, možemo kombinovati najrazličitije stvari. Moj izbor u ovom receptu su bile maline!

Napomena: Ukoliko želite da u teglicu ređate više šarenih slojeva, vodite računa da vam svaka smesa poseduje dovoljnu gustinu, da ono što stavljate preko ne bi “propalo” ukoliko je donja smesa mnogo retka. Zato je idealno koristiti zamrznuto voće i npr ovsene pahuljice, koji će zgusnuti masu.

POTREBNO:

  • 5-6 kašika chia semenki chia-seed-100g
  • 2/3 šolje bademovog mleka (oko 200 ml), može i neko drugo, po izboru
  • 1 kašika meda
  • 1/2 banane
  • 1 šaka zamrznutih malina
  • 2-3 kašike ovsenih pahuljica

PRIPREMA:

Pomešajte chiu i mleko i ostavite ih preko noći u frižideru.

U blender ili seckalicu stavite zamrznute maline, ovsene pahuljice, 1/2 banane i med. Sve mutite dok ne dobijete ujednačenu masu.

Ukoliko servirate kao na našoj slici, pre konzumiranja pomešajte sve slojeve, zato što u sloju gde je chia nema meda, pa da ukusi budu ujednačeniji.

PRIJATNO!

 

 

Comments are closed.