Zašto treba jesti chia seme? Zato što ima 8 puta više Omega-3 od lososa, 30% više antioksidansa od kupine, 25% više biljnih vlakana od lanenog semena i 5 puta više kalcijuma od mleka! Da li ste probali chia puding do sada?
Mnogima je ovo postala omiljena poslastica! Pravi se veoma lako, a dodatke možete kombinovati po ukusu, želji i trenutnoj ponudi!
Mleko takođe! Moj izbor je najčešće kokosovo, ali može i sa bademovim, pirinčanim, čokoladnim (ali u homemade varijanti i bez šećera)…
POTREBNO:
- 1 konzerva kokosovog mleka
- 5-6 kašika chia semena
- 2 kašike agava sirupa
- 1/2 šolje kockica ananasa
- nekoliko listića nane
- 1/2 šake brusnice
PRIPREMA:
Kokosovo mleko zagrejte (samo da iz čvrste dobije tečnu strukturu), dodajte agavu i chia seme. Sve lepo izmešajte, pa ostavite u frižideru preko noći ili najmane 4-5 sati.
Pre serviranja, dodajte ananas, listiće nane i brusnicu.
PRIJATNO!