Ova dekoracija na slici ima najmanje onoga što je u naslovu. A, zašto, možda se neko pita 🙂 Zato što iz trećeg puta nisam uspela da sačuvam veći komad za slikanje. Sve se pojede ODMAH! To znači samo jedno, da recept mora da se piše brzinski i podeli sa svima.
Možda baš nije potpuno tačan natpis da nema brašna. Brašno sam napravila od badema, dakle u kolaču je bademovo brašno, ne preterano sitno samleveno. Što se šećera tiče, sladak ukus dobija se zahvaljujući urmama. Kolač je jako lak za pripremu, a meni najukusniji kada se ohladi, pa prenoći u frižideru. Ali, teško da ćete često uspevati da dođete do tog momenta. Obično se pojede mnogo pre stavljanja u frižider, bar kod nas.
POTREBNO:
- 1 šolja badema
- 1/2 šolje pečenih lešnika
- 2 pune kašike organskog kakaoa
- 5 kašika kokosovog ulja
- 2 jaja
- 12 svežih urmi, očišćenih od koštica
- 1/2 šolje jogurta
PRIPREMA:
U seckalicu stavite orašaste plodove i usitnite ih što više (mada može da ostane i po neki krupniji komad). Dodajte sve ostale sastojke i mutite još malo, dok se sve ne ujednači. Smesu razlijte u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje i pecite 20-25 min na 170 stepeni. Izvadite kolač, dobro ga ohladite, pa odvojite od papira, isecite i poslužite. Čuvajte u frižideru.
PRIJATNO!
2 Comments