Čoko kolačići

Brzinski kolači, koji po malo podsećaju na brownies, a prave se bez šećera i bez brašna. Slatkoću im daju urme, a ostali dodaci specifičan ukus koji uvek možete menjati dodajući ili izuzimajući po neki sastojak.

Dodaci mogu biti: cimet, vanila, začini za medenjake, djumbir, muskatni orah, različito suvo voće, kao i orašasti plodovi.

U nastavku je “basic” varijanta.

POTREBNO:

  • 2/3 šolje ovsenih pahuljica
  • 15-20 svežih urmi, očišćenih od koštice 
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje sirovog badema
  • 5 kašika kokosovog ulja – otopljnog
  • 2/3 šolje jogurta
  • 2 kašike kakaoa

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

U seckalici usitnite bademe, pa dodajte ovsene pahuljice i nastavite još malo sa mućenjem. Ubacite urme i kokosovo ulje, pa mutite još 15-20 sek. Dodajte kakao, jaja i jogurt i procesuirajte sve dok ne dobijete homogenu masu.

U kalup / pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu. Pecite 20 min.

Ostavite kolač u kalupu oko 5 min, pa izvadite na rešetku da se lepo ohladi. Kolač je odličan i ako se čuva u frižideru.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*