Brzinski kolači, koji po malo podsećaju na brownies, a prave se bez šećera i bez brašna. Slatkoću im daju urme, a ostali dodaci specifičan ukus koji uvek možete menjati dodajući ili izuzimajući po neki sastojak.
Dodaci mogu biti: cimet, vanila, začini za medenjake, djumbir, muskatni orah, različito suvo voće, kao i orašasti plodovi.
U nastavku je “basic” varijanta.
POTREBNO:
- 2/3 šolje ovsenih pahuljica
- 15-20 svežih urmi, očišćenih od koštice
- 2 jaja
- 1/2 šolje sirovog badema
- 5 kašika kokosovog ulja – otopljnog
- 2/3 šolje jogurta
- 2 kašike kakaoa
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
U seckalici usitnite bademe, pa dodajte ovsene pahuljice i nastavite još malo sa mućenjem. Ubacite urme i kokosovo ulje, pa mutite još 15-20 sek. Dodajte kakao, jaja i jogurt i procesuirajte sve dok ne dobijete homogenu masu.
U kalup / pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu. Pecite 20 min.
Ostavite kolač u kalupu oko 5 min, pa izvadite na rešetku da se lepo ohladi. Kolač je odličan i ako se čuva u frižideru.
PRIJATNO!